2015-08-10
今日同老公+BB 一齊去左屯門一田行下, 買BB用品行到累就上左上層食野,果陣晚上8點幾,見到好多間舖頭出面都排左人龍,E, (羅麥記)E 間冇喎, 出面冇人排隊,就入E間LA, 途中老公有同我講,哇, 一個人都冇,好食有限, 但我真係好餓, 照入LA... 好彩, 最後都冇入錯羅麥記, 係以懷舊冰室做主題, 枱與枱之間距離大, 唔錯, 幾舒服, 我們有BB, 所以待應安排左個卡位比我地,在此有D 不滿, 好唔明點解D BB 椅經常都冇條帶扣住個BB, 羅麥記既餐紙好特別,用康樂棋做藍本既設計我地最後選左紅豆冰粒粒奶茶, 磚頭焗豬排飯同豬羅包全部都係佢既經典推介紅豆冰粒粒奶茶, 真係有2,3舊紅豆磚係裏面嫁,除了紅豆磚,個底都有好多紅豆哦初初飲落,只係飲到紅豆冰的感覺,去到中間,又只係飲到奶茶既FEEL, 加"鞋"口其實唔係難飲既,但有得再選我會選雪糕返紅豆冰LAW,都係$38杯豬羅包, 一邊係加左沙津醬既, 另一邊係加左(應該)係燒汁, 我鐘意燒汁果邊多D,有少少辣既感覺 個包又幾好味, 好軟淋淋又鬆軟, 唔係好硬果隻, 比BB食都食到 磚頭焗豬排飯, 等左10分鐘左右就又LA, 下
但我真係好餓, 照入LA... 好彩, 最後都冇入錯
我們有BB, 所以待應安排左個卡位比我地,
我地最後選左紅豆冰粒粒奶茶, 磚頭焗豬排飯同豬羅包
全部都係佢既經典推介
下面有一個面包磚,面包磚內有炒飯,上面係好軟滑既豬排,再淋有好香既番汁..
哇..哇..哇, !!!!好大個呀, 足夠兩個人份量,
一黎到,我地就夾開左D 豬排先,望到下面室滿了炒飯既磚頭面包,
即講OMG..好多好多飯呀, 上面咁少餸咁少汁,去到中間咪要乾食D 飯,
好彩,佢有窩心設計, 個包佢先整左個LOAN, 再放一層飯一層汁再一層飯一層汁,
咁去到中問就唔需要乾食D 飯LA,
而佢個包都好鬆軟, 撈埋D飯,汁食都唔錯
好..閃人. TOTAL:$158 埋單