2018-10-30
唔食蛇既我一直都收藏左呢間餐廳,為既就係佢既燒味飯加臘味。是晚叫左燒味套餐(一盅湯+燒味飯),轉雙併。聽講呢到既叉燒好出名,亦因為咁而曾經攞過米芝蓮。所以二話不說簡左叉燒併臘腸但叉燒令我失望,雖然唔係全瘦,但口感乾柴,蜜味唔夠濃。本身食開佢既臘腸潤腸,夠脆皮又唔肥膩,結論都係潤腸好味啲。所以整體呢個飯都令我有少少失望,試左朋友既四寶飯,有燒肉、雞亦、咸蛋同紅腸,啲燒肉好普通,口感似燒排骨,都是一般。所以真的唔推介佢既燒味飯,唯一可取真係要試下佢既潤腸,包你一試難忘。小妹係由唔食潤腸到試左一口然後愛試左,可知佢個威力有幾咁大湯就簡左陳腎西洋菜湯,味道清甜還好,不過舊陳腎食到有啲苦味。個套餐賣單大概係每人75$,抵唔抵就見人見智啦,不過我就無下次。