2022-10-20
今日見得閒入赤柱Chill下,周圍食下好野。哩間大排檔仔入親黎都一定食,最愛地道既大排檔。哩度出名西多士。😋咖咉西多士 $30哩個係即煎既,個金黃色既皮真係薄到絕對係香港既世一,好薄好薄但又唔會覺得係冇煎過咁,一般茶餐廳都係炸,所以超油,但哩個係叔叔慢慢煎,所以好唔同。而哩個裡面有咖咉醬都係自家制,好獨特唔甜又唔似好正宗既咖咉,係加添左另一個味道。好好味。大家絕對要去試下。😋油占多 $13好耐冇食過油占多,哩度個多士都係整得岩岩好,好脆。果占醬既味都唔會好假甜果隻,配埋新鮮牛油,正。😋熱鹹檸蜜 $15第一次試飲鹹檸蜜,飲鹹檸七就多,都好鍾意食鹹檸檬,佢好足料,真係一大個鹹檸,同埋唔會超咸。第一次試配蜜糖,好特別好好味 ,岩岩咸同甜中和返,正。入黎赤柱想食港式小食,絕對要一試。唔係就好似冇黎過咁。仲要性價比咁高。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)泗益 (赤柱)赤柱市場道2號#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #咖咉西多士 #赤柱大街#yummy #hongkong #hongkongfo
😋咖咉西多士 $30
😋油占多 $13
😋熱鹹檸蜜 $15
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)
泗益 (赤柱)
赤柱市場道2號
#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #咖咉西多士 #赤柱大街#yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #Stanley