2023-04-09
唔想成日都去九龍城食泰國嘢所以今日去呢間試吓,環境同招呼都算係ok 嘅,但一間食肆始終要整好啲食物先至緊要。首先嚟個金柚鮮蝦沙律,味道一般,幾舊柚子肉同三隻細過一蚊嘅蝦,又冇其他蔬菜水果香葉或配料,收八十幾我覺得唔扺。點咗燒雞,同燒豬肋骨,兩樣都偏甜,我覺得隻雞其實係焗嘅,所以唔會有燒烤味,但係佢啲外皮又唔香,還好雞肉仍juicy 有味。個豬肋骨佢話佢係炭烤但小弟一啲都唔覺!叫咗一個蝦醬肉碎炒飯,同一個原個菠蘿雞肉炒飯, 兩個炒飯都炒得好濕,其實唔可以講得上係一個炒字,蝦醬肉碎真係搵唔到肉碎,我懷疑可能係納米肉碎。菠蘿炒飯,啲菠蘿係新鮮又香嘅,但係個飯本身好差,啲飯又濕又淋,啲雞肉又冇味又乾,其他配料如肉鬆、臘腸、提子又少!呢個菠蘿炒飯係我廿年來遇上嘅最差嘅一個菠蘿炒飯。呢間嘢整體上所有餸菜都有一種偷工減料嘅感覺。整體上唔會反感,但係一定唔會再去。
個豬肋骨佢話佢係炭烤但小弟一啲都唔覺!
呢間嘢整體上所有餸菜都有一種偷工減料嘅感覺。
整體上唔會反感,但係一定唔會再去。