2007-06-23
今日去咗旺角,行到六點本來想同朋友上雅蘭飲杯野,但大家見到一壽司,見到雜誌成日吹棒有幾勁、有幾抵、有幾多人排隊,不過排隊人龍限於晚上10:00後的半價時段,大家見原價價錢都可以接受,又唔駛等位喎,於是入去試一試!入到去,環境最吸引當然係個大魚缸,其實我好鍾意望住魚缸嚟食,會食得好開心,可惜安排唔到!我哋坐嘅係bar檯,椅子好大,好舒服,比一般連鎖壽司店檯子坐得舒服!店員服務亦都不錯,密密為客人添茶!我哋2人食咁唔係太多碟,每碟嘅壽司飯比一般壽司店為細嘅,這點我反而欣賞,因為嚿飯太大的話,幾碟就好快飽肚,魚生都係一般啦,唔係話好鮮味,不過不失咁,炸物卷都唔錯,炸物唔會係凍冰冰。最後大家點了兩杯飲品,本來見佢唔平,成30-40蚊一杯,不過賣相(餐牌)好吸引,所以我點了一杯芒果特飲(有酒精),朋友點了一杯熱情(冇酒精),好好味,不過就略甜,朋友果杯好快飲完,反而自己果杯有酒精關係,飲到一半我已紅晒臉,所以要投降了!今餐消費:8碟壽司+兩杯飲品=$230
今餐消費:8碟壽司+兩杯飲品=$230