2009-06-10 31 瀏覽
之前去APM 見到有 Pepper, 店員話要等半個鐘才有得食, 朋友仔就急急腳咁捉住我走, 話俾錢食野仲要乾等半粒鐘, 咪傻! 又唔係無其他選擇原來Pepper 係TST 大食代開左!!!! 而且平日晚上八時多都係等幾分鐘就有 黑椒牛肉飯 + 蕃茄湯 ($38) 店員會提醒取醬汁先, 若唔食辣, 只有兩種汁 --- 好似係蜜糖同蒜汁, 覺得蒜汁有點澀, 蜜糖溝稀左只得甜字 好鍾意又熱又香噴噴的飯 , 飯面好多粟米粒, 飯內有牛油, 加上飯本身都預早加左d好好味的汁 (好似係黑椒汁), 剩係個飯已一流 牛肉 --- 都係靚及無筋的嫰牛肉, 本身好像無醃過, 調味全靠後加的黑椒及汁, 可惜自己mix 耐左, 令牛肉有點老, 下次要快手d 蕃茄湯雖然像罐頭湯, 但另外加上大大件幾靚的鮮茄, 好味!

黑椒牛肉飯 + 蕃茄湯 ($38)

好鍾意又熱又香噴噴的飯

蕃茄湯雖然像罐頭湯, 但另外加上大大件幾靚的鮮茄, 好味!
黑椒牛肉飯 + 湯: 餐牌話係人氣之選, $38係大食代來講算好抵
今次牛肉mix老左, 下次自己要快手d至得