2021-02-17
Sun Kee Restaurant @ fan ling - 唔駛$40就有一碗足料牛雜麵⁉️大年初三 家人無懼赤口到粉嶺拜年!😽一到埗粉嶺聯和墟 由於當日好多舖頭都係初五或之後先啟市 所以街上有開嘅店舖已經一目了然🥲成條街最吸引到我地都係廚房有一大盤牛雜嘅生記粉麵!所以我地好快就決定坐低 試試佢嘅牛雜同牛腩😻牛雜河粉 $36牛雜份量多 牛肚盡吸醬汁 牛腸甘香四射 牛肺軟滑中帶爽脆 牛雜汁完美蓋過內臟怪味 而且口感不羶不澀😻河粉亦十分出色 餐廳用嘅係厚身河粉 條條分明唔會痴埋一齊 而且口感彈牙 配合清湯底同時蔬 清新美味 好正!😻牛腩雲吞麵 $36哩個係男朋友叫嘅 試左佢一舊牛腩同雲吞 都好有驚喜啊 牛腩肥瘦適中 雲吞入面有大大舊蝦肉 啖啖肉又大粒!駛$40就有一碗足料牛雜麵⁉️大年初三 家人無懼赤口到粉嶺拜年!😽一到埗粉嶺聯和墟 由於當日好多舖頭都係初五或之後先啟市 所以街上有開嘅店舖已經一目了然🥲成條街最吸引到我地都係廚房有一大盤牛雜嘅生記粉麵!所以我地好快就決定坐低 試試佢嘅牛雜同牛腩😻牛雜河粉 $36牛雜份量多 牛肚盡吸醬汁 牛腸甘香四射 牛肺軟滑中帶爽脆 牛雜汁完美蓋過內臟怪味
牛雜河粉 $36
牛腩雲吞麵 $36