2011-09-04
成日見到好多人話"傷心酸辣粉"好食,見太子開咗分店,今日終於第一次幫親,真係有點失望 外賣了"鹵水拼盤酸辣粉套餐"少辣,粉偏林(不過我鍾意食林的),唔酸,少辣,但個辣唔係麻辣,只係辣辣地,一o的麻都無... 除咗少少辣,基本上係無味同成口油!鹵水拼盤有2隻雞中翼+大腸+鴨腎,雞中翼同鴨腎都好硬,鹵水汁幾好食,不過好咸,要黎撈果個無咩味既'粉都幾好食~總括黎講我寧願食轉彎果間"旦x",雖然真係好咸又好辣(成羹味精),但"旦x"既辣真係麻,又夠酸,真係做到"酸到流口水,辣到流眼淚"囉,真係唔怪得人地酸辣粉好買過魚蛋咁多!最後都要讚下cashier個姐姐,雖然我問佢o的拼盤/毛血旺入面有乜佢都唔知,但佢既態度好好,落完單都問返同事,之後仲特登走出門口過黎答返我毛升旺喺乜,另外拎外賣出黎個哥哥/姐姐(分唔到)態度又係好好,抵讚~