2023-05-12
同男朋友嚟到元朗形點呢間台式餐廳食飯,餐廳主要食台灣料理嘅。餐廳喺商場入邊,位於形點一期嘅地下,非常容易搵,佢都幾多人喺度食。🥙櫻花蝦麻辣魯肉飯,呢個滷肉飯加咗櫻花蝦,非常香口,本身滷肉已經炆煮得非常入味,再加上一隻隻嘅香脆櫻花蝦,令整個飯嘅味道更加香口,而且麻辣口味,令人更加開胃🍜麻辣牛肉麵,呢個麻辣麵,非常夠麻辣,啱晒食得辣嘅朋友!牛肉煮得好腍,夠晒味道,我最鍾意食佢嗰個牛腱肉,又腍又香牛肉味又重,膠質豐富,麵非常Q彈,推薦👍🧆明太子甜不辣,第一次食甜不辣係用明太子做醬料配搭,非常鍾意食明太子,又香又鹹嘅味道同味道清淡嘅甜不辣非常夾,令整體嘅味道更加提升,🥗胡麻涼拌苦瓜,涼拌苦瓜,非常爽脆,瓜汁亦非常豐富,未苦嘅苦瓜同胡麻醬嘅香味非常夾,清清涼涼食落去好舒服