2022-03-18
商場內的驚喜水準🙋🏻♂️Greenhouse經常聽朋友介紹係一間集合東南亞加西餐的餐廳 本身我對於食物既接受程度都非常之高 但試完之後呢間餐廳嘅質素同埋佢哋對於菜式嘅選擇一定係有試過好多次確保佢嘅口味適合大眾香港人🤩今次只係試咗兩款食品黑胡椒醬烤雞炒面($138) 烤雞有少少似平時日本嘅照燒雞肉 份量好大 這款食物本身用鐵盆上 所以食物上枱好耐之後都能夠保持夠熱 炒面方面有啲似日本街頭食到的熱炒底下仲連住蛋 感覺是一個炒麵奄列👍🏻👍🏻👍🏻酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯 ($198)依個非常有驚喜的菜式 黑松露炒飯我個人感覺就硬左小小 同埋加咗粟米個炒飯味道比較一般 但係個炸鴨如果大家有食過duck&waffle 又或者係貴價法國餐既炸鴨 我可以話依個係有過之而無不及!!!鴨外面個皮口感非常脆 個肉汁都非常多層次 另外有一個類似茶餐廳嘅辣椒油 鍾意食辣嘅朋友一定會覺得好過癮😋另外餐廳份量夠曬大 一男一女的話男士肯定可以食多半份🤭非常推介喺銅鑼灣的話可以試吓呢間餐廳!5分滿分💛味道 4.5環境 4服務 4性價比 4.5
今次只係試咗兩款食品
黑胡椒醬烤雞炒面($138)
酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯 ($198)
另外餐廳份量夠曬大 一男一女的話男士肯定可以食多半份🤭
非常推介喺銅鑼灣的話可以試吓呢間餐廳!
5分滿分💛
味道 4.5