2016-05-01 372 瀏覽
這間Cafe 位於蘋果商場內,在7樓,今次安排坐在靠窗的位置,這間店鋪雖小,但不算太迫,佈置得都好舒服,尤其是坐在窗邊,居高林下,望到深水埗的景色,真是第一次。見到店內有個黑板寫著些菜式,侍應說是這排廚師特別做的菜式,餐牌無的。我們叫了意粉加其他小食 焗芝士煙肉大啡菇水煮蛋配薯條。估唔到有兩個啡菇,不用爭。每個菇面都有雞蛋和大量煙肉。個蛋一切開係半熟蛋,蛋黃流晒出嚟,啡菇沾了蛋液一起吃,好夾。薯條係有些還留有薯皮,保留原始味道,bond 覺得仲好味過只是薯肉的薯條。明太子煙肉忌廉意大利粉配香煎海蝦 面頭瀋了好多紫菜條,好多芝士粉,好rich ,蝦好爽.份量都唔少,意粉軟硬剛好。一食,全口充滿住芝士味,好滿足。北海道紅豆配綠茶雪糕窩夫這個侍應好細心,雖然我是一起落單,但會問我們食完主菜再準備好嗎? 就是我們吃完主菜後,執拾枱面時,問我們可以起得未,就是一點點啲細心,會令食客感覺舒服。這裏不是用方型的窩夫,是用星型的,感覺新鮮同更靚。很多紅豆散在花型花瓣上,紅豆和綠茶一向是絶配,窩夫無咩味道但很脆,連埋綠茶雪糕一起吃,好味迷人水果茶 最後叫咗個迷人水果茶,有奇異果,蘋果,橙.好香橙味,好似
我們叫了意粉加其他小食
明太子煙肉忌廉意大利粉配香煎海蝦
迷人水果茶
最後叫咗個迷人水果茶,有奇異果,蘋果,橙.好香橙味,好似fruit punch ,但就無咗啲酒和藥水味。 有好多切細粒的奇異果,蘋果,橙肉。冰沒有加在內,是另上,所以,很濃,我覺得還可以加水稀釋。
Cafe Charm 有儲印仔,滿120元有一個。儲滿3個已可換飲品。但換領只限星期一至五。埋單時還給了優惠券可下次使用