📍坑口 Ocio呢日係高興嘅星期四 - 嗰種距離自由奔放嘅週末仲有一日嘅快感,實在係太美妙喇🤩所以正常放工都唔會周圍去嘅我都決定去食返個靚飯🍚約咗啱啱放學嘅細佬,由HKU過去嘅全程我哋兩個都好似喪屍咁差唔多瞓著(畢竟一個禮拜去到尾聲,咩電都無曬喇)🧟但作為吃貨嘅我哋,一見到餐廳就精神㗎喇🤪呢間餐廳位置都幾方便,坑口地鐵站上蓋東港城大約行5分鐘就到⌚️餐廳成個環境都幾療癒 - 充滿木嘅日式簡約設計配合柔和嘅燈光,令我可以放鬆少少去享受美食🤏匿埋咗喺自摺檯嘅我哋自成一角,可以安安靜靜傾計,而且啲位都幾闊落😌嘢食方面,呢間餐廳好在夜晚都有套餐,唔使焗住 A La Carte 💁🏻‍♀️叫咗一個德國鹹豬手一個西班牙海鮮飯 🇩🇪🇪🇸 跟南瓜湯同餐飲 🎃你見到我前排先介紹完就知我幾鍾意食豬手啦❤️通常呢種咁靚環境嘅餐廳我對啲食物唔敢太高期望,但呢個真係 Above and Beyond 喎🤭調味啱啱好,唔會鹹得濟,而且肉質好嫩,唔會食到成口都係肥膏😎而且外皮脆 - 留意返,係鬆脆,唔係咬到牙甩都嗰隻🦷上菜嗰時仲冒住煙㗎☺️西班牙海鮮飯幾多餸,飯底香料都好足🦞有少少濕潤嘅飯底相信係為香港人嘅口味而調整😬下次
📍坑口 Ocio
所以正常放工都唔會周圍去嘅我都決定去食返個靚飯🍚

但作為吃貨嘅我哋,一見到餐廳就精神㗎喇🤪

你見到我前排先介紹完就知我幾鍾意食豬手啦❤️
而且外皮脆 - 留意返,係鬆脆,唔係咬到牙甩都嗰隻🦷
上菜嗰時仲冒住煙㗎☺️

西班牙海鮮飯幾多餸,飯底香料都好足🦞
有少少濕潤嘅飯底相信係為香港人嘅口味而調整😬

下次想叉吓電約朋友傾傾計食食飯可以嚟呢間餐廳😚

#商場角落小清新叉電西餐 #ocio #オシオ #schweinshaxe #germanporkknuckle #德國鹹豬手 #seafoodpaella #西班牙海鮮飯 #hanghau #坑口 #ohhejfoodie
德國鹹豬手伴薯條
德國鹹豬手伴薯條