2010-02-16 30 瀏覽
年三十, 中午同齋妹係堅企悶悶地, 就決定出黎行行街. 行完街4點鐘, 剛好是下午茶時間. 但天氣凍, 沒有心情離開商場, 係街搵野食. 咁就冇計, 就要被連鎖店洗禮. 然而, 齋妹就建議來呢間椰林閣升呢版既溫莎. 地方環境係好過椰林閣既, 不過成個feel, 就是扒王格局. 入到去, 安排了我們坐卡位. 起碼都舒服一點. 我們到來, 主要是下午茶餐有素食既選擇. 齋妹選了一客芝士野菌焗意粉. 而我就要了一個燒牛柳意粉配蓄茄汁. 我們落了order, 本來都冇理到佢, 我們一味等, 邊傾計, 邊等. 後來發現比我們遲來的檯客既野食比我們先到, 才開始叫一叫侍應, 催一催. 果然好服務, 即催即到. 向好的一方面諗, 就是要等焗意焗好才一齊出. 但他們應該等到個焗意粉整好才開始整我的意粉. 味道, 我的牛柳, 雖然唔韌, 但味道始終是太濃, 而且, 可能真的是如我所說, 整好等焗意, 搞到的碟野只是微暖. 唔夠熱既食物, 始終令人感覺不安. 而且味道太濃. 說是有蒜香, 蒜當然是有, 說過味道太濃, 就是蒜味太重.焗野菌意粉, 熱辣辣出黎當然比較好食, 而且芝士味幾夠, 聞落味道亦好香.

焗野菌意粉, 熱辣辣出黎當然比較好食, 而且芝士味幾夠, 聞落味道亦好香. 而味道, 夾有芝士的一PART, 當然香口好味. 但沒有芝士的, 就比較淡味, 而野菌就直情冇味, 成個焗意粉, 就只有芝士有味. 後來撈勻來食, 效果好好多.

溫莎, 說是椰林閣升呢絕對沒錯, 但服務態度同食物味道, 始終都係未夠班. 不過係大型既新市鎮市中心商場食野, 冇計, 點都要幫襯呢d連鎖店, 而且有不少都係呢d冇水準既食店.......

商場鋪租咁貴, 唔好食, 人流不多.......佢地唔怕蝕本既咩........