2022-05-16 59 瀏覽
住係荃灣嘅我一路都唔知呢度嘅商業大廈有間小小嘅西式餐廳~都係附近嘅朋友同返我講嘅,今日就襯weekend嚟食下!店舖面積唔大,只係得2-3張枱,店員都有2個,會負責哂煮同清潔~蒲燒鰻魚滑蛋飯, 望落份量就好大碟,鰻魚夠晒長而且炒蛋亦係半生熟,賣相吸引~味道都幾唔錯,配埋少少紫菜碎同鰻魚汁更令人開胃!全日早餐,好似一個mini buffet,有晒多士、沙律菜、蘑菇、炒蛋、雞扒同哈蜜瓜。所有食物都係即叫即做,1個人煮晒咁多樣嘢~滑蛋炒得滑,雞扒煎得香脆又juicy,全部加埋晒份量好多好飽~飲品方面,主打咖啡類飲品,選擇都好多,叫咗2杯唔係度度有嘅咖啡~Brulee Cappuccino,面頭燒過,飲落有淡淡嘅焦糖味,味道唔係好甜~Tiramisu Coffee,面頭有大量cream cheese, 連埋咖啡飲真係好似食緊tiramisu咁,當係1個少少嘅甜品都係一個好選擇~