2016-09-24
荔枝角向來就OFFICE寫字樓既集中地,同時亦都吸引左不少餐廳種類起呢度開店提供出色的午餐、晚市俾一眾打工仔!上次就試過樓上間BONDI西餐,今次就轉一轉,食意大利餐廳先!LUNCH SET.....由於前幾日都吃過PIZZA類,今次就想試下佢地漢堡既手藝如何!其實係因為佢地PIZZA成12吋,我一個人不好叫啦!佢地仲有另一間房SERVE客架! 今日竟係出面個場FULL左(午市),所以我一個人過左黎!不過,侍應都怕我一個人寂寞,好快清左出面個場個台俾我坐!麵包又脆又夠熱,可以融左塊牛油! 南瓜湯也食到一絲絲南瓜質感!依家西餐廳起餐湯、餐包都非常關注,務求一絲不苟!終於唔係忌廉湯也要退一退場,用健康些的南瓜蓉烹調一大煲湯吧!麵包也不會用太馬虎的! 另外,呢排都幾喜歡問下餐廳有無果茶提供!香港人真的太喜歡喝檸檬茶、奶茶了! 其實,果茶依家都係飲食潮流既新吹勢!!而我呢一杯就係菠蘿MIX西柚! 幾新穎!菠蘿粒粒,再擺個4分之1既西柚入杯,無落到好多糖,完成由西柚同菠蘿互相帶個味出黎,非常健康!出外食飯往往肉多菜少,所以另外再叫多個小食!大菇上的材料係蟹肉、三文魚、芝士、濃湯!濃湯係非常多,水
上次就試過樓上間BONDI西餐,今次就轉一轉,食意大利餐廳先! LUNCH SET.....
其實係因為佢地PIZZA成12吋,我一個人不好叫啦! 佢地仲有另一間房SERVE客架! 今日竟係出面個場FULL左(午市),所以我一個人過左黎!
不過,侍應都怕我一個人寂寞,好快清左出面個場個台俾我坐!
依家西餐廳起餐湯、餐包都非常關注,務求一絲不苟!
麵包也不會用太馬虎的!
而我呢一杯就係菠蘿MIX西柚! 幾新穎!
大菇上的材料係蟹肉、三文魚、芝士、濃湯!濃湯係非常多,水汪汪咁!
其實,幾喜歡佢濕濕地既狀態,因為個菇無限吸收個湯汁,更加軟更加入味!
芝士係FOR香味,實質個味係由三文魚主導,蟹肉少量旁面!
煙鴨胸有2塊、生菜、蕃茄!!!如果佢臨尾燒下個芝士,令到個芝士有流出來的感覺仲會更好!