2016-06-24 236 瀏覽
又到左朋友group X 既聚會同呢班人聚會 都會簡一個可以好舒服又可以吹水既地方坐耐d上網搵又同埋係facebook 搵到新橋呢個地方好似都唔差woo 咁我就諗住試下去book 位接通後 店員話我知 除西餐外 宜家仲有中餐食近期食厭左西餐既我決定叫佢幫我安排5餸一湯既中餐 餐廳環境比較寧靜 坐左係到無耐,就上左湯青紅蘿蔔煲唐排個湯好足料,味道偏甜,但都幾好飲無味精 沙薑雞腳雞腳沙薑味重既但可惜唔夠'林' 唔夠入味如果再燘耐d就good喇!蕃茄煎黃花魚呢味魚,咁多樣中我最愛黃花魚炸得好脆口,魚頭魚尾都比我食埋以新鮮蕃茄作䇜汁,鮮甜好味又唔會搶去魚本身既鮮味即旎起我嫲嫲以前成日整比我食!魚肉鮮滑新橋脆皮雞皮燒得幾脆雞肉尚算滑味道尚可梅菜蒸第一刀肉餅我問服務員哥哥點解叫第一刀佢解釋 每隻豬既梅頭部分既第一刀都係最靚位置呢個位多數d司父會自己keep 自己嘆要識人先會拎到呢d部位而呢個部位肉質較軟而事實我食落又真係覺得肥膏唔多而好鬆軟金銀蛋涼瓜因為我唔係好食苦瓜,試左一舊 真係覺得好苦而我朋友話好食清哂 除餐廳外可以包場外,另一邊有一間派對室可以比客人book 場攪party有咩特別需
又到左朋友group X 既聚會
同呢班人聚會 都會簡一個可以好舒服又可以吹水既地方坐耐d

接通後 店員話我知 除西餐外
宜家仲有中餐食

近期食厭左西餐既我決定叫佢幫我安排5餸一湯既中餐

餐廳環境比較寧靜
坐左係到無耐,就上左湯
青紅蘿蔔煲唐排
個湯好足料,味道偏甜,但都幾好飲
無味精
沙薑雞腳
雞腳沙薑味重既
但可惜唔夠'林' 唔夠入味
如果再燘耐d就good喇!
蕃茄煎黃花魚
呢味魚,咁多樣中我最愛
黃花魚炸得好脆口,魚頭魚尾都比我食埋
以新鮮蕃茄作䇜汁,鮮甜好味又唔會搶去魚本身既鮮味
即旎起我嫲嫲以前成日整比我食!
魚肉鮮滑
要識人先會拎到呢d部位

而呢個部位肉質較軟
而事實我食落又真係覺得肥膏唔多而好鬆軟
金銀蛋涼瓜
因為我唔係好食苦瓜,
試左一舊 真係覺得好苦
而我朋友話好食清哂
除餐廳外可以包場外,另一邊有一間派對室
可以比客人book 場攪party

有咩特別需要 可以同個到經理傾 佢地會幫手迎合
食物方面,有中、西同BBQ 選擇
攪party 又係一個唔錯選擇
另外,唔小網友都講過呢間野難搵
我都唔列外 有同感
一上到去會呆左係到諗 呢到邊有餐廳
一出𨋢直行轉左就係了
提外話:
平日成日出街食飯既我,久違左住家菜既味道好耐
呢到既食物鑊氣唔重,無咪精 ,少油又清清地好健康...反而令我食到以前細個嫲嫲煮餸既味道
本身呢間野係食西餐..無啦啦轉做中餐...都無咩期望... 但今次去竟然有意外驚喜..如果我有聚會我相信我都會推介比朋友

2016-06-23