2024-01-29 545 瀏覽
筲箕灣嘅Lazzy Project, 街頭巷尾都係人嚟人去,今日特登行過來,心諗住食返件窩心嘢🍴。今年冷風吹,第一杯就點咗Americanos,熱辣辣一啖,微微嘅苦澀配上嗰陣香,真係啖啖暖笠笠😌。Latte則係略嫌柔弱,但個拉花真係靚到喊出嚟,影張相留念先。Scone with lemon cream,唉呀,個口感正喎!外皮酥脆,入口即溶,仲要檸檬鮮味撲鼻,真係得意得嚟。個店面雖則細細哋,但整體嚟講舒服到不得了,係你飲完咖啡想慢慢傾偈嘅最佳地方⛅。懷著飽滿嘅期待同陣陣咖啡香走出去,Lazzy Project給咗我一個味道豐富嘅早晨。下次經過東大街,記得又嚟飲一杯,嘗一嘗佢哋嘅手藝,搏吓啖嘢食啦!🥐💕