2023-06-18 27 瀏覽
上次同朋友喺啟岸食左間馬拉菜幾好食,所以今次又再返轉頭過去搵吓有咩好食😝見到呢間餐廳望落幾靚,嘢食都幾啱胃口,而且座位都幾寬闊舒服,所以就試下佢。揀左個意大利飯,可加$38 變成set餐,會包左個餐湯,飲品,同埋個沙律或者小食,個人覺得性價好高。另外揀左燒雞嗰個主菜,仲可以另外再加+$25 要份薯條,即時覺得有好多唔同類型嘅嘢食,勁開心。最後加左2份set ,第一個餐揀左巴馬火腿柚子油醋蕃茄仔沙律作前菜,沙律菜新鮮,醬汁都好味開胃。另一個係即炸熱辣辣既吉列炸蠔,入邊仲爆汁嫁,食嘅時候小心熱丫。南瓜餐湯南瓜湯看落好creamy但食落有少少南瓜咬口,食到南瓜本身清甜味。三色芝士醬薯條薯條熱辣辣,上面配有三種芝士,芝士份量都好多,濃味之選。柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條(半份)蜜糖燒雞燒至外表金黃,加埋分量十足既伴菜同薯條,賣相十分吸引。肉質食落好嫩好juicy,柚子醬偏甜感,碟邊上配上有味道嘅海鹽。黑松露大啡菇牛肝菌野菌意大利飯意大利飯有好香濃嘅菇菌味,軟硬適中,入邊有啲雜菌,上面配上一隻多汁新鮮嘅大飛啡菇,鍾意食菇嘅大家可試。凍西柚蜂蜜綠茶😊清新之選,唔太甜👍

南瓜餐湯

三色芝士醬薯條
薯條熱辣辣,上面配有三種芝士,芝士份量都好多,濃味之選。

柚子海鹽蜜糖燒雞配墨西哥莎莎薯條(半份)

黑松露大啡菇牛肝菌野菌意大利飯

凍西柚蜂蜜綠茶😊清新之選,唔太甜👍