2024-10-07
呢間韓式烤雞專門店Goobne都食過好多次,係我最鐘意嘅韓國烤雞品牌之一🥰前排發現佢地係屋企附近既Airside商場開左分店,當然要試下佢,今次叫左幾款野食,味道都好有驚喜🥳🍗原味無骨烤雞同其他炸雞店用炸粉炸唔同,佢地主打更健康既烤雞,原隻拎去烤外皮脆卜卜,油份相對較少,鎖住肉汁好juicy,雞肉嫩滑,食多幾嚿都唔怕膩☺️另外仲加配左脆麵包球,麵包外脆內軟,入面滿滿蒜香忌廉香口惹味,鐘意食蒜既朋友仔不能錯過🍞🧀UFO 芝士火鍋 (無骨)邪惡度爆燈! 中間係芝士鍋,未食聞落香噴噴,外圍有成16件烤雞,揀左無骨啖啖肉又多汁🍗芝士鍋用左3款芝士製成,馬蘇里拉芝士、車打芝士同巴馬臣芝士,包裹兩款口味的無骨雞肉一齊食芝味香濃但不膩,熱辣辣有拉絲效果😁🥚韓式雞蛋卷一口一滋味,加入青瓜、醃紅蘿蔔、餐肉、海苔同芝士,雞蛋味香濃,食落帶鹹香,值得一試🍳🥗凱撒沙律羅文生菜好新鮮,配上煙肉、雞蛋、番茄仔、麵包粒同巴馬臣芝士好豐富,入口清脆帶鹹香,開胃有咬口🥓
🍗原味無骨烤雞
🧀UFO 芝士火鍋 (無骨)
🥚韓式雞蛋卷
🥗凱撒沙律