2024-02-26
啟德新開🇮🇹意大利手工Pizza @airsidehk x @hsbc_hk 匯豐Visa 信用卡優惠✨———之前使用visa platinum 信用卡,單一消費滿$600得到 $100電子優惠券。上個星期出咗篇訪問,辛苦完梗係搵間餐廳放鬆一下~———📍The Cipollini Pizzeria🍕🍨位於露天廣場外,陽光、微風吹進餐廳,加上落地玻璃設計,歡迎主人帶寵物狗狗用餐,充滿異國風情 so chill ~———▫️和牛西冷蘑菇汁(配炒菇蕃茄及薯蓉)$258點了五成熟,肉質優良,入口超級嫩滑個人覺得比Flat Iron更好味———▫️Margherita 手工薄餅 (12吋) $148熱辣辣新鮮出爐🔥好好味紅色蕃茄、綠色Basil、白色Mozzarella 既黃金組合,好比意大利國旗的傳統經典之味🇮🇹———▫️Americano & Cappuccino $28-$38飲杯咖啡,放假就係要呢啲!☕️———▫️Gelato (2 flavour) $68揀咗Pistachio & Rum Rasin 🍨開心果好香濃,可惜冧酒提子唔太適合我———The Cipollini Pizzeria好值
📍The Cipollini Pizzeria🍕🍨
位於露天廣場外,陽光、微風吹進餐廳,
加上落地玻璃設計,歡迎主人帶寵物狗狗用餐,
充滿異國風情 so chill ~
▫️和牛西冷蘑菇汁(配炒菇蕃茄及薯蓉)$258
點了五成熟,肉質優良,入口超級嫩滑
個人覺得比Flat Iron更好味
▫️Margherita 手工薄餅 (12吋) $148
熱辣辣新鮮出爐🔥好好味
好比意大利國旗的傳統經典之味🇮🇹
———
飲杯咖啡,放假就係要呢啲!☕️
▫️Gelato (2 flavour) $68
揀咗Pistachio & Rum Rasin 🍨
開心果好香濃,
可惜冧酒提子唔太適合我
———
The Cipollini Pizzeria好值得再來,
因為未試每日新鮮製造的手工意粉🍝
由即日起至4月30日,
用HSBC 信用於在 Airside消費滿 $600,
即可經 NF touch 手機app 獲得電子消費券$100。
———
#放假好去處 #啟德 #意大利菜 #pizza #pasta #gelato #coffee #airside #hkfoodie #foodie #hongkong