📍#Relish Kitchen by ALOT今日係520,老公安排咗間餐廳慶祝,第一次到AIRSIDE,整個商場都有藝術氣息,連呢間餐廳都唔另外,以木為主調偏無印風,餐廳好大好闊落,中間位置仲有個打卡位,吊住大月球,仲有大玻璃望到出面景觀好開揚,餐牌都好多選擇架,呢個VIBE真係好岩慶祝節日。🥣忌廉雜菜湯 (跟主菜是日餐湯)好足料~~飲落啖啖都係蔬菜粒,唔係用粉開好杰既口感,忌廉味好香。🍽️香烤野生虎蝦.蟹肉蟹膏意大利飯 $252好大隻虎蝦,食落新鮮,可將蝦頭的蝦膏蝦油同個飯拌勻,令每一口飯都係蝦蟹鮮味,好香好好食,而已個飯都煮得好杰身,岩我口味,仲夠哂大份TIM !🍽️澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼伴炒野菜/山葵幼滑薯蓉 $302餐牌上有好多款牛肉/牛扒,花多眼亂,我比較想食淋身D,所以點左呢個澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼,一上枱真係"嘩"一聲,牛肉既橫切面好粉嫩,D肉汁流緊出黎,食落真係好淋,重牛味,只係用左鹽做調味,建議沾小小WASABII都好食架! 完全無誇張! 隔離醬汁配薯蓉食岩岩好,另外一提,西蘭花煮到好似蘆筍咁爽口。🍕櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅 $148點左呢個FUSI

📍#Relish Kitchen by ALOT

🥣忌廉雜菜湯 (跟主菜是日餐湯)

🍽️香烤野生虎蝦.蟹肉蟹膏意大利飯 $252

🍕櫻花蝦香蔥玉子鰻魚薄餅 $148
點左呢個FUSION PIZZA,第一次食玉子鰻魚PIZZA,壽司就食得多,竟然個PIZZA底係比較軟身似麵包,再加上木魚同紫菜碎係面,偏日式口味幾特別。

🍰宇治抹茶蛋糕配日本紅豆 $68
外型係一支雪條,玩味十足,滿滿嘅綠茶粉包住蛋糕同埋甜甜嘅紅豆,仲有餅底添,唔會太甜都好食架🫶🏻

🍸Lemonade Shakerato(Iced)$34
呢杯真係好出色,第一啖以為好普通既Lemonade飲品,點知飲飲下咖啡味又回番去喉嚨,好FRESH又解膩,小小檸檬酸甜味既咖啡,真係唔夠喉好好飲!

☕️Black Sesame Latte(Hot)$34
杯既擺設好特別,拉花好靚,芝麻味濃,到底會食到芝麻碎架~~

**呢間真係會ENCORE 推介比大家**

* 收取加一服務費*