2023-12-05 43 瀏覽
潮流興拉麵同咖啡,估唔到呢兩樣嘢都可以結合🫢我作為咖啡狂熱者真係要來試吓!6:00已經嚟到第一個入去,過咗一陣已經開始有幾組人入嚟。偷聽到有啲係熟客仔,同職員傾返上次飲咗邊種咖啡。睇嚟拉麵同咖啡呢個組合有一定嘅捧場客!天•頂立雞白湯湯底由大量雞骨熬製而成,所以飲落去鮮甜十足,而且唔會太油膩,濃厚鮮甜既白雞湯☺️湯底真係好香!海•頂立海蝦湯湯底非常之濃,未食之前我就已經係咁飲啲湯😋配上佢哋自家製嘅拉麵底,感覺唔錯都幾有咬口。上面嘅雞胸肉非常之嫩,而且大大片可以放心咬。海 蝦令啡更鮮,酸得來有可可香,平時鍾意飲奶啡,比較少飲手沖咖啡,今次體驗都非常之好,佢哋嘅咖啡會首先有黃莓味,飲落更加會有焦糖朱古力香,最後After taste會有少少似烏龍,因為佢味道有少少酸,所以配上比較濃味嘅拉麵湯底就啱啱好!布丁用蒸焗方式做,用上日本䁱蛋質感厚實超好吃!

天•頂立雞白湯

海•頂立海蝦湯

布丁用蒸焗方式做,用上日本䁱蛋質感厚實超好吃!
布丁
布丁