2016-07-24
早幾日返到大埔,見到呢個位開左呢間野。問下細佬食過未,原來仍佢已經試左,仲話好得。咁岩今日早左返大埔,可以出去食晚飯,所以就黎左呢到搵食。7點半黎到呢到,個場已經full左7-8成。除左黎飲酒傾計既人,我見到隔壁有枱仲係突登黎試手工啤酒。大大個招牌,幾吸引人,離遠都望到。餐牌既酒類選擇有好多款,總有一款係岩你。食物就主要以炸物為主,for你送啤酒食丫嘛~~一坐低,店員已經送左炸魚皮黎,好香脆,咸咸地,用黎送酒一流!Beer Battered Oysters and Fries $88/半份有好多款唔同既啤酒俾你揀黎做炸漿,今次我揀左黑啤。因為收工返黎大埔先食野,好肚餓,開頭仲諗住半份唔知會唔會少,好彩我揀既係半份,因為隻隻蠔都好大粒,好肥,並唔係用炸粉黎扮大粒。雖然食起黎,外面既啤酒炸漿味唔係好食得出,但係薄薄既炸粉,加上廣島蠔既鮮味,非常滿足。Beer Batteres Onion Rings $78不可不食既洋蔥圈,呢款我地揀左辣啤醬。大大舊既洋蔥圈,新鮮即叫即炸,外脆內爽、啖啖都食到洋蔥圈既甜味。雖然爽口,但係一D都唔生,非常惹味,好耐未食過咁好味既洋蔥圈白汁芝士扭扭粉
大大個招牌,幾吸引人,離遠都望到。 餐牌既酒類選擇有好多款,總有一款係岩你。
食物就主要以炸物為主,for你送啤酒食丫嘛~~ 一坐低,店員已經送左炸魚皮黎,好香脆,咸咸地,用黎送酒一流! Beer Battered Oysters and Fries $88/半份
有好多款唔同既啤酒俾你揀黎做炸漿,今次我揀左黑啤。因為收工返黎大埔先食野,好肚餓,開頭仲諗住半份唔知會唔會少,好彩我揀既係半份,因為隻隻蠔都好大粒,好肥,並唔係用炸粉黎扮大粒。雖然食起黎,外面既啤酒炸漿味唔係好食得出,但係薄薄既炸粉,加上廣島蠔既鮮味,非常滿足。 Beer Batteres Onion Rings $78
不可不食既洋蔥圈,呢款我地揀左辣啤醬。大大舊既洋蔥圈,新鮮即叫即炸,外脆內爽、啖啖都食到洋蔥圈既甜味。雖然爽口,但係一D都唔生,非常惹味,好耐未食過咁好味既洋蔥圈 白汁芝士扭扭粉 $48
另外仲點左個芝士扭扭粉,芝士十足,濃濃既芝士味,而且焗得夠乾身,D芝士味更加出。但係食落唔會太膩,令人忍唔任一啖又一啖。 Milk Shake $55(HH)
呢期飲得太多啤酒,所以叫左Nutella banana,係用Nutella,香蕉,Oreo曲奇,雲呢拿雪糕整成。飲第一啖已經飲到好勁既香蕉味,成杯野都好cream好幼滑,加埋Oreo曲奇,好好味!