2024-04-08
跟朋友去朗屏站皊木叁食串燒,她話最近呢間餐廳進行啤酒推廣,SuntroySunset 380ml只需$30!而且呢到既串燒都幾高質,所以趁假日一於去試下!今次試咗Suntroy+SuntroySunset啤酒,SuntroySunset呢款傳統金裝配上黑啤泡沫,比例7:3,啤酒苦味出啲,傳統果款就麥芽甜味出啲!中意飲酒一定要去chill下!雞皮第一次見到咁樣撐起黎燒,超脆口,好似食薯片咁,完全唔油膩燒右口魚邊飯卷第一次試呢類型嘅飯卷,熱辣辣嘅飯加埋香脆紫菜包埋一齊食好warm!冬天食真係一流!飯充滿右口魚油脂同香味,個飯幾惹味,唔太好飯嘅我都食到最後一啖!左邊:柚子胡椒燒豬肋肉
味道特別,豬助肉好juicy,食到尾有柚子清香香味
中間:厚燒豬五花腩超邪惡但好香口,油脂豐富又豚肉味香濃,如果有焦邊就更加正la
右邊:牛舌芯牛舌幾厚,而且有韌性,口感彈牙,牛香味幾出燒芝士炸蠔炸蠔炸粉緊貼蠔形態,無咩雪味
加埋燒過嘅芝士幾開胃街市白鱔最期待嘅香膳,超惹味又唔腥,如果個皮再燒得再香脆d就更正!手作免治雞肉軟骨棒沾蛋汁+醬油食,香味完全提升
而且肉質夠軟滑,細軟骨幾有咬口
雞皮
第一次見到咁樣撐起黎燒,超脆口,好似食薯片咁,完全唔油膩
燒右口魚邊飯卷
第一次試呢類型嘅飯卷,熱辣辣嘅飯加埋香脆紫菜
包埋一齊食好warm!冬天食真係一流!
左邊:柚子胡椒燒豬肋肉 味道特別,豬助肉好juicy,食到尾有柚子清香香味 中間:厚燒豬五花腩
超邪惡但好香口,油脂豐富又豚肉味香濃,如果有焦邊就更加正la 右邊:牛舌芯
牛舌幾厚,而且有韌性,口感彈牙,牛香味幾出
燒芝士炸蠔
炸蠔炸粉緊貼蠔形態,無咩雪味 加埋燒過嘅芝士幾開胃
街市白鱔
最期待嘅香膳,超惹味又唔腥,如果個皮再燒得再香脆d就更正!
手作免治雞肉軟骨棒
沾蛋汁+醬油食,香味完全提升 而且肉質夠軟滑,細軟骨幾有咬口