2023-07-27
📍Pasticceria Giovanni Pina 1920 (K11 Musea) (尖沙咀)👩🏻好鐘意呢間意大利菜,因為佢哋嘅甜品嘅款式係多到試唔晒,所以次次嚟都有新意。K11 Musea分店仲要有超靚嘅玻璃金球打卡位。🍝經典意式海蜆手工意大利扁麵 海蜆大隻肥美,鮮甜重海水味。意大利扁麵係完美嘅al dente。🥗意大利特式早午餐(送經典米蘭咖啡)最好味係蛋白蘑菇煙肉卷。蘑菇煙肉味道香濃,配清淡滑溜嘅蛋白幾特別。雞柳偏瘦但肉質軟腍,蕃茄醬夠酸夠開胃。薯仔粒配sour cream冇得輸。蒜蓉包鬆軟而且超濃郁,得兩片完全唔夠食。🦞意式龍蝦湯鮮味特別濃郁,仲有唔少彈牙嘅龍蝦肉。🥗輕煎北海道帶子凱撒沙律 羅馬生菜清甜爽脆,撈凱撒汁酸甜開胃。帶子大粒得嚟鮮甜彈牙。🍰鮮果吉士千葉酥 酥皮包住軟滑香甜嘅吉士。Raspberry味道唔會好酸。🍰開心果雪菲蛋糕 開心果味道濃郁,仲有大量開心果碎。口感係gelato同蛋糕中間,口感幼滑,但又唔係入口即化。👩🏻覺得好似日本Runny Cheese嘅butter cheese。📍Pasticceria Giovanni Pina 1920 (K11 Mu
🍝經典意式海蜆手工意大利扁麵
🥗意大利特式早午餐(送經典米蘭
咖啡)
🦞意式龍蝦湯
鮮味特別濃郁,仲有唔少彈牙嘅龍蝦肉。
🥗輕煎北海道帶子凱撒沙律
羅馬生菜清甜爽脆,撈凱撒汁酸甜開胃。帶子大粒得嚟鮮甜彈牙。
🍰鮮果吉士千葉酥
酥皮包住軟滑香甜嘅吉士。Raspberry味道唔會好酸。
🍰開心果雪菲蛋糕
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea2樓217號舖