2023-03-01 578 瀏覽
今晚約左朋友食飯,朋友話呢度啱晒我,因為有好多打卡位😂。嚟到發覺呢度裝修真係好特別,而且環境輕鬆relax,無論二人行、或約埋三五知己玩樂、談天都一樣咁適合。而且位處諾士佛臺,夠晒方便。 餐廳座位舒適,我地好早就到,但都已經有數枱食客,仲要越夜人流越多,我諗呢度真係幾受歡迎。 服務員體貼細心,會簡單介紹嘅同時,又會給予客人足夠空間去選擇,無令人局促嘅感覺,做到真正嘅relax 。我地今晚的確輕鬆自如,能夠開心暢懷大食一餐。 自家製雞翼🍗超大碟,仲要係單骨雞翼,品嚐時夠晒方便,味道ok,做到香脆入味。 黑松露意大利飯🥘熱愛菇菌類嘅我,睇到滿滿嘅磨菇、鴻喜菇,配上濃郁嘅黑松露香,加埋呢個軟滑嘅意大利飯,入口充滿幸福嘅味道。套餐加配了超濃郁嘅忌廉白湯,仲有豐富清新嘅前菜(煙三文魚,巴馬火腿配蜜瓜、沙律菜),點左呢個餐,覺得自己做左個好好嘅選擇😋。 瑪格莉特芝士薄餅🍕最傳統嘅薄餅就係瑪格莉特,當中有新鮮嘅蕃茄肉,芝士味又夠濃,而餅底香脆有咬口,算係幾正宗嘅口味。 飲品我地分別點左Long Island Ice Tea同Mojito,前者vodka 味較重,同時fresh lemon juice

自家製雞翼🍗
自家製雞翼

黑松露意大利飯🥘
黑松露意大利飯

瑪格莉特芝士薄餅🍕
瑪格莉特芝士薄餅

飲品我地分別點左Long Island Ice Tea同Mojito,前者vodka 味較重,同時fresh lemon juice帶出清新感覺,十分吸引。而Mojito 味道平衡,Rum唔會搶去 mint leafs嘅味道,令整杯透出年輕嘅感覺,兩杯都算係唔錯嘅選擇。
Long Island Ice Tea & Mojito

喺呢度舒舒服服飲吓、食吓、傾吓,又過左一個愉快嘅晚上。

後記:呢度仲有原隻燒雞同乳豬,我諗如果一班朋友嚟,應該會食得幾開心。