2023-03-28
今次由朋友揸車帶我哋來到馬鞍山一個bbq 場,地方幾得意旁邊就係一個高爾夫球場地,中間有個大爛地停車場,泊好車後就入座,環境大部分都係海邊位置,吹住海風對住無敵大海景咁bbq 別有一番風味心情都開心啲因為一行五人驚唔夠食除左點了五人餐仲叫咗隻燒雞,燒烤包入面仲有天書教你點燒隻雞,跟住方法一定掂,約燒了一個鐘就食得,雞係南乳香氣的味道,皮好脆口,整個雞都充滿炭火的香氣燒烤包內有曬需要用嘅嘢及蜜糖,但其他醬料就無提供需要去店內士多購買,注意場內係不可以自帶飲品食品,如果唔係被人發現要罰$500 就唔好啦燒烤包係獨立包裝,味道會比較醃得濃味及較咸,bbq 就係鐘意呢隻重口味,雖然有包一人一個汽水同一支水,不過要預計買多啲嘢飲解一解口渴幾欣賞豬扒同叉燒粒幾有質感同夠香口,燒出來帶微焦的感覺,可以食多幾件,另外雞翼都係好正,蒜香雞翼非常之香,食到唔夠想再買多包🥢古法吊燒雞一隻 $148真係鐘意呢個環境好大個無敵海景,非常啱一大班朋友來玩,同埋有好多夾公仔機等遊戲,可以一家大細過來玩下又一日🥢5人海鮮套餐 $998燒烤網鉗1隻5人餐具燒烤叉蜜糖x1炭x2 包🥢蜜汁叉燒 2包🥢雞扒 3 包🥢豬扒3
🥢古法吊燒雞一隻 $148
🥢5人海鮮套餐 $998