2016-08-18
無諗過在甜品店會吃到凍的窩夫!!!好失望這次經歷令我忍不住獻出第一篇食評!想試這間甜品店好耐,今日有機會,拿拿淋試吓啦!沒有心太軟,看到窩夫的圖片都幾靚,於是點窩夫。點知...落單後3 、4分鐘火速送上!當堂心都寒了一截!相信各位吃貨都知,正常在餐廳點窩夫,起碼都要等10分鐘,有時仲要等15或20分鐘,因為人家是即叫即製。但這店的窩夫咁快送黎,無可能係即叫即製。唉.....好啦,唔係即製都算,如果窩夫有水準的話,就算reheat,都不會太難吃。但係,啲窩夫係連翻熱都無,凍的!不是微暖,是凍冰冰,擺在室溫好耐那種!!!其實估都估到,如果要reheat窩夫,點可能3、4分鐘上枱?起碼都要5、6分鐘!!!真的好失望!40元要吃個凍冰冰的窩夫,我吃了甜品這麼多年,都未試過此情況!即使十多元去買格仔餅,都係新鮮即做的;三十多元去滿記吃窩夫,不主動要求,店員都會reheat給我。希望貴店寧願收貴點,都要即叫即製窩夫,我吃窩夫無一百都有幾十次,不論西餐廳、甜品店、外賣小店,從無試過這個情況!!!真正做壞招牌!!!
這次經歷令我忍不住獻出第一篇食評!
真正做壞招牌!!!