2020-05-26 4510 瀏覽
自問自己唔係一個貓痴,但係身邊嘅人都十分之鍾意貓,閑時都會陪佢哋去一啲貓貓Cafe,今次就嚟到銅鑼灣嘅呢間mr. & mrs. Cat and dessert cafe我哋坐落每人都嗌左一份嘢食,我自己就嗌左一份意粉,意粉唔算話特別好味,都係簡單幾片煙肉蘑菇整成嘅carbonara spaghetti,不過一般嘅meow cafe都唔會有嘢食提供,所以呢間野就算嘢食未必好好味但係都可以接受。嗰日去到啲貓貓都比較高竇,唔係點理人,多數都爬晒上架到瞓覺,有陣時會跳落嚟望下你,一入到去嘅時候餐廳枱面會有貓玩具俾你同貓貓玩,但係就算你有玩具同佢玩,啲貓貓都唔會點so你,不過嗰度有榻榻米座位,如果日頭時間去坐下都幾舒服嘅,但係我自己覺得meow Cafe來講就有其他更加好嘅選擇囉