如題,啲餐廳多數一出名,水準就會下降。記得第一次食王家沙,係喺雅蘭中心嗰間分店,當時唔係開咗好多間,好似成10年前,當時對我來講都算係高消費,不過食完起碼覺得值。至於今次,大家估到啦⋯⋯又係帶住BB ,唯有去返大型商場連鎖店,搵間有BB櫈嘅餐廳食飯。呢度張BB櫈都幾得意,算係好坐、方便。雖然BB好重要,但係食物都不容忽視。又係我鍾意嘅湘川滬菜式,菜單都唔使睇,就叫左以下食物:炒鱔糊($8x)鹹,幾鹹下,唔餸飯唔得排骨擔擔麵($6x)麵質一般,湯底唔香唔辣,冇花生味,成碗味道奇奇怪怪。排骨係炸完再炆(仲要我哋食晒碗麵佢都未記得上排骨)。相比之下,上海婆婆嗰碗好食啲上海粗炒如圖,好普通牛肉餅記得以前都係皮薄餡靚,入邊好多汁。家下變左皮厚餡少,仲要同一碟兩舊一大一細😑賣相已經失晒分。牛肉餅都係推薦清真牛肉館!高力豆沙中間嘅豆沙好少,炸蛋白唔夠鬆軟,好實淨,仲要上面唔夠糖霜,食落去舊嘢冇乜味道豆沙鍋餅嗱嗱嗱自己睇圖,唔使講啦,塊皮厚到呢!啲豆沙去咗邊啊?除此之外,我哋仲叫咗小籠包同埋煎小黃魚。小籠包OK ,煎魚就好腥⋯⋯三個人埋單五百幾蚊,只能夠說失望,冇一樣野好食。

炒鱔糊($8x)
鹹,幾鹹下,唔餸飯唔得

排骨擔擔麵($6x)

上海粗炒
如圖,好普通

牛肉餅

高力豆沙

豆沙鍋餅
嗱嗱嗱自己睇圖,唔使講啦,塊皮厚到呢!啲豆沙去咗邊啊?

三個人埋單五百幾蚊,只能夠說失望,冇一樣野好食。