2022-11-24 206 瀏覽
近期唔知點解幾間舖頭都係咁,係我咁啱咁橋第一次食就好味?食第二次就出事🤦🏻‍♂️。今日放假身痕早早出去大圍食上次新開唔錯嘅RedHouse,今日要等咗一陣幾分鐘先有位。不過今次真係瀨晒嘢😫今日叫咗個早餐G~蒜香雞扒,嫩滑炒蛋,薯餅,香草豬肉腸配牛角包+凍齋啡走甜。蒜香雞扒 ~ 煎耐左,鹹咗,同埋比預期油~嫩滑炒蛋 ~ 師傅今日好重手,鹹!薯餅 ~ 勁油,同上次嗰個脆而不油完全兩碼子事,我咬落去一口油。應該就唔係雞扒油漏左過去,因為面都油香草豬肉腸 ~ 正常發揮牛角包 ~ 今日嘅偏軟同油,同上次乾身挺身同熱嘅,完全唔同。個凍齋啡都算正常。後話~究竟今日係有廚房放假?定上次我咁岩咁橋咁好彩?廚房唔穩定好難留到客,我會去試多一次,希望佢哋水準唔會跌。~今餐我仲有一個雪菜肉絲通,雪菜肉絲佢哋應該係自己炒,👅我試咗幾啖,但係今日偏辣,但我ok嘅仲覺得唔錯。本身今次打算負,但因為依個雪菜,放番店舖去OK,待下次~戴返頭盔先,我覺得好唔好食≠你覺得好唔好食,好唔好食因人而異。
不過今次真係瀨晒嘢😫

蒜香雞扒 ~ 煎耐左,鹹咗,同埋比預期油~
嫩滑炒蛋 ~ 師傅今日好重手,鹹!
香草豬肉腸 ~ 正常發揮
個凍齋啡都算正常。

2022-11-23
5 分鐘 (堂食)
$50 (早餐)