餐廳: 無肉食 (洗衣街)
資訊:

餐廳: 無肉食 (洗衣街)
資訊:

2018-05-16 612 瀏覽
其實我選擇Green Monday都有好幾個月,都會不停留意下邊度有好既素食餐廳,有時候約朋友都唔會搞到好尷尬左就又就咁。今次黎左呢間係素食界都頗有名既無肉食,顧名思義,呢度當然係素食既,而且係任食。午市七十八,晚市一一八,九十分鐘任食。其實食物選擇都唔少,有一大堆炸物啦、沙律吧啦、川味涼菜系列啦、熟食啦,仲有湯、茶水同糖水任飲。其實每樣食少少已經好飽,而且餸菜流轉快,有時又會換下新款咁,好豐富架。個人重點推介兩樣啦,首先係圖中好搶眼既拔絲芋頭。拔絲皮好脆,夠甜岩曬我,而芋頭就好粉好稔身,好好味,不過唔好食咁多,會好飽的。另外一樣就係迷你芝士撻仔,熱辣辣有少少軟心架,好香好滑,每次出爐都瞬間俾人搶曬,想食要快啦。食完飽飽就請大家幫手執好野,分好餐具同廚餘先好走啦。

食完飽飽就請大家幫手執好野,分好餐具同廚餘先好走啦。