今日在mega box食下午茶,這間餐廳平時好多人,今次見到無咩人,基於肚餓之際就沖左入去。餐廳環境感覺舊舊的,行過地下對鞋感覺到立痴痴的,被安排坐卡位,坐下時梳化有些污糟及微爛,整體感覺-般!星期-至日都有套餐供應,套餐包餐飲及甜品,另外有加6蚊轉特飲及加錢加小食,另要收加一服務費!我點左:馬來海鮮喇沙喇沙湯很適合我,因為不辣,還帶有香濃馬拉蝦醬味,而且材料也很豐富,有2隻蝦(雪蝦但不霉),2條蟹柳,2粒魚蛋(爽口彈牙),雞蛋,蜆(無沙),豆卜(索哂喇沙湯汁,最好味)!馬拉喇沙面最正統係有兩款面,米粉(索哂香濃湯汁)及油面(湯汁掛在油面上),食到兩種不同感覺,好味加了小食,星洲串燒貪佢有雞,豬,牛各—串,啱我這個貪食鬼可以試哂三款!串燒不會太乾,肉質易咬配上燒汁好惹味還加了特飲,藍洋梳打其實係柚子梳打,有枝棒棒唧出蝶豆花變藍色,幾好玩!甜品係芒果蛋糕不太甜,不經不覺竟然食哂其實食物質素係不錯的,但衛生環境-般,扣分有待改善!
馬來海鮮喇沙

加了小食,星洲串燒

還加了特飲,藍洋梳打
其實係柚子梳打,有枝棒棒唧出蝶豆花變藍色,幾好玩!
甜品係芒果蛋糕
不太甜,不經不覺竟然食哂

其實食物質素係不錯的,但衛生環境-般,扣分
有待改善!
2017-12-26