2017-06-19 448 瀏覽
父親節前一日同老公加細女行下街。行到咁上下我肚餓,決定要去食個下午茶。老公見到呢度有我中意食嘅喇沙就決定係度食。喇沙湯面:湯底的確好香椰汁味,辣味亦剛好,厚厚嘅湯底令人忍唔住咁飲多幾啖,有2隻蝦同5片魚片,魚片係比起香港平時食嘅硬身,較彈牙。蝦肉都明白唔係新鮮蝦但冇雪味已足夠。入面仲有d芽菜,米線吸收左湯底夠惹味。難怪係呢度嘅best seller 。老公叫左個辣炒蝦米軟包餐,入面嘅蝦米果然夠辣,因為炒過嘅關係蝦米更香口,包亦都名不虛傳地好鬆軟,仲有一種牛油香味。包餐跟半熟蛋或煎蛋,老公揀左煎蛋,加埋佢地嘅醬油膏食一流,醬油膏夠甜加埋落蛋度食好正。另外叫左件斑蘭蛋糕比個女食,未食已經聞到好香嘅斑蘭味,蛋糕亦十分鬆軟、又唔會太甜,我女食到停唔到口。我飲熱咖啡,但唔夠我上次飲咁香滑,唔知係咪因爲唔同人沖。老公叫左杯蜜桃汽水,其實只係加少少糖水係底再倒露碧落去加幾片桃,所以加十幾蚊又好似唔多抵。不過總括黎講呢度係好多野食都好味嘅。
喇沙湯面
炒辣蝦米軟包
煎蛋
斑蘭蛋糕
熱咖啡
我飲熱咖啡,但唔夠我上次飲咁香滑,唔知係咪因爲唔同人沖。
蜜桃汽水
不過總括黎講呢度係好多野食都好味嘅。
2017-06-17
喇沙湯面