2016-06-25
友人有喜事宣佈,咁岩見到呢間囍越,岩晒天時地利人和,等位嘅過程都好快,位置都幾易揾,咁岩個位置可以睇到廣場個大電視,而個電視就正正播緊足球,可以一路食一路睇波,都咪話唔爽我地叫左個烤豬頸肉配濱海濱海類似米線咁嘅味,造到好似網狀咁,一塊菜夾一件豬頸肉再夾一件濱海,配合調味嘅醬,菜新鮮爽口,而豬頸肉經調制比一般再稔身,咬两口都吞得,好滑,小妹覺得濱海就配返佢地魚露就吊返啲味,好似食稔嘅檬粉咁香蒜炒椰菜苗椰菜苗就比較硬身嘅,咁加埋香蒜炒,食落好爽口又好香口,但就要咬耐啲,唔係會好un胃冬蔭公海鮮炒金邊粉老實就同圖片有小小出入,顏色無咁深,但好彩都炒得好入味,佢嘅冬蔭公味入晒落啲金邊粉,但又唔會好辣,加上材料豐富,有尤魚有帶子仔有蝦,仲有啲香料,好惹味熱桂花香蜜呢杯飲品一上枱已經陣陣桂花香飄出黎,加上蜜糖,成件事好清新好飄,好似飲花茶咁,喺越南餐廳有呢啲特色飲品,難怪呢間餐廳長期滿座
濱海類似米線咁嘅味,造到好似網狀咁,一塊菜夾一件豬頸肉再夾一件濱海,配合調味嘅醬,菜新鮮爽口,而豬頸肉經調制比一般再稔身,咬两口都吞得,好滑,小妹覺得濱海就配返佢地魚露就吊返啲味,好似食稔嘅檬粉咁 香蒜炒椰菜苗
椰菜苗就比較硬身嘅,咁加埋香蒜炒,食落好爽口又好香口,但就要咬耐啲,唔係會好un胃 冬蔭公海鮮炒金邊粉
老實就同圖片有小小出入,顏色無咁深,但好彩都炒得好入味,佢嘅冬蔭公味入晒落啲金邊粉,但又唔會好辣,加上材料豐富,有尤魚有帶子仔有蝦,仲有啲香料,好惹味 熱桂花香蜜