2018-06-21 125 瀏覽
去紅磡睇演唱會,於是open rice見到附近呢間零負評既餐廳,於是就去試下。餐廳位於酒店一樓,門口亮住搶眼既紅藍光,都幾易搵。雖然當天6點幾就食晚餐,但已經有數枱客人係度食野。餐廳有獨立卡位,環境開揚,靠窗可以望到街景。飲品叫左homemade red sangria餐廳自己混合既紅酒帶點玉桂香味,加上新鮮生果,配撘清新。前菜叫左小食拼盤,有水牛城辣雞翼配西芹、牛油果蟹肉多士、炸墨魚條。雞翼皮脆肉嫩,辣得過癮。多士焗得脆卜卜,食到粒粒牛油果,面頭仲有三文魚子,好豐富嘅配搭墨魚條炸粉薄,夠彈牙,而且份量都幾多。帶子什菌忌廉意大利飯,帶子好大粒,表面煎得香脆,內裏唔會乾爭爭,意大利飯煮得啱啱好,夠煙韌有咬口,什菌同飯嘅比例4:6,每啖飯都食到什菌而且忌廉夠creamy滑口餐廳用上脆片芝士代替芝士粉,食落更有口感。燒紐西蘭羊架(半排),我哋揀咗七成熟,賣相已經好吸引,燒得漸粉紅色唔會血淋淋,肉質軟嫩夠入味而且好juicy肥膏唔多所以無咩羊騷味(本人好怕羊騷味)伴碟揀咗椰菜沙律,酸酸甜甜好開胃!而且椰菜切得夠幼細,食落爽口。最後當然要以甜品做個美滿結束甜品拼盤,有豆腐芝士餅、蜜糖合桃芭菲、特

餐廳位於酒店一樓,門口亮住搶眼既紅藍光,都幾易搵。

飲品叫左homemade red sangria
餐廳自己混合既紅酒帶點玉桂香味,加上新鮮生果,配撘清新。
Red  sangria

墨魚條炸粉薄,夠彈牙,而且份量都幾多。
小食拼盤

帶子什菌忌廉意大利飯,帶子好大粒
而且忌廉夠creamy滑口
餐廳用上脆片芝士代替芝士粉,食落更有口感。
香煎帶子什菌忌廉意大利飯

肥膏唔多所以無咩羊騷味(本人好怕羊騷味)

燒紐西蘭羊架

最後當然要以甜品做個美滿結束
甜品拼盤,有豆腐芝士餅、蜜糖合桃芭菲、特濃朱古力芝士餅。豆腐芝士餅好幼滑,帶濃郁豆腐味,真係好似食緊舊豆腐咁
略嫌芭菲有點冰粒,如果做得幼滑d似雪糕就好了。brownie甜度適中,朱古力味夠香濃

甜品拼盤

最後要大讚餐廳服務員熱情嘅招待
成晚同我地有講有笑,周不時行過嚟問我地食物O唔OK,羊架同埋嘢飲都係佢介紹
下次經開附近一定再嚟幫襯!
2018-06-18
Red  sangria