2022-12-07 60 瀏覽
自從返九龍灣lunch成日經過Megabox既【HoiHoi Pancake House】就好想試,不過lunch time真係好多人,所以打消左呢個念頭。最近放下午,所以終於有機會試下。因爲一心想試下佢地最出名既梳乎厘pancake,所以鹹點就叫左個素食、無禁heavy。 HoiHoi Veggie All Day Breakfast:包括素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、番茄、茄汁豆、沙律菜。沙律菜好新鮮、搭配酸酸微辣沙律汁好開胃,番茄好juicy又唔會太酸,蘑菇加左D herbs不錯又好juicy,黑松露炒蛋都炒得幾creamy,素豬柳、素蟹餅都ok,素豬柳食唔太出係大豆肉、但素蟹餅就比較明顯。整體都非常不錯。 南瓜梳乎厘Pancake:大概要等25分鐘,有兩塊pancake。好鬆化、軟綿綿。南瓜cream好濃、但又唔會太heavy。但個人覺得pancake偏甜會有少少蓋過南瓜cream既味道。不過整體都不錯。 特濃藍莓果茶:酸酸甜甜既果茶、配pancake一流。
特濃藍莓果茶:酸酸甜甜既果茶、配pancake一流。