2017-06-30 717 瀏覽
今日同兩位同事去咗IFC食lunch,本身同事想食Greyhound,不過差唔多兩點鐘仲要排隊 (好彩要排隊,因為我根本唔鍾意食Greyhound),所以我們就去了對面的open kitchen食飯。餐廳門口有個counter 可以買sandwiches, pizza, drinks, salad......買完後,如果餐廳有空位你可以選擇在裏面吃。呢個就係個lunch set Menu喇~我哋仲加左$10飲蘑菇湯,好彩有加到,個湯好好味,d蘑菇碎好有咬口並唔係普通罐頭湯味道。我點左'' 茄香燒虎蝦手製扭紋粉'',個source 好味好濃,有3隻小蝦,1隻中蝦,d 肉夠實,唯獨個扭紋粉有少少硬,不過好明顯係手製,因為個質感好煙''un''.其中一個同事點了''野菌黑松露忌廉手製闊條麵'',佢話個忌廉汁好有黑松露味,平時佢好細食,今次佢真係覺得好好食,竟然整碟食得晒。另外一個同事就是點了All Day Breakfast, 不過呢一個冇乜特別,連相都懶得影,味道都係平時嗰種味囉。冇諗過呢間餐廳質素唔錯,我哋已經講明下次要再嚟多次食,選擇其他款式。
呢個就係個lunch set Menu喇~

2017-06-30
5 分鐘 (堂食)