2018-12-02
今日媽咪生日,居然主動提出想去食嘅舖頭,既然壽星開到聲,無理由唔聽喇。一入到店,就已經好香雞煲味,餓左半日嘅我,立刻食慾大增!結果娘親竟然話要食魚煲,重要酸辣,一次集合我最反感食材,算!今日娘親高興最重要,如是者,點左一個酸辣龍𧄌魚煲。等左一陣主菜上場,結果喜出望外,好香,完全無外面米線店酸辣嗰種臭味,魚肉十分滑,而且分量足以,辣度亦剛剛好,不會太過分影響品嚐美食,十個like👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍食完魚煲,大家意尤未盡,決定用個酸辣湯底打邊爐!order左好多配料,好多都水準以上,但有一樣係重點推薦,牛根丸!食落同肥牛一樣感覺嘅牛丸,一生人都未食過!另外准山麵亦係必點之選,口感彈牙,而且十分掛湯,非常適合尾聲時段再度品嚐湯底!此行非常值得,睇黎搵到東大街新飯堂了🤤🤤🤤另外再附上店主推薦嘅沙冰一杯,好好飲🥂🍸!Ps 此店服務一百分,店主兩公婆友善到爆炸,淨係服務態度都值回票價😍😍
一入到店,就已經好香雞煲味,餓左半日嘅我,立刻食慾大增!
此行非常值得,睇黎搵到東大街新飯堂了🤤🤤🤤
另外再附上店主推薦嘅沙冰一杯,好好飲🥂🍸!