2017-10-16
好耐無出過旺角食晚飯,約埋朋友一齊,想揾一間靜靜地坐得舒服又唔趕住走,食物煮得有heart嘅餐廳唔多,但居然都比我誤打誤撞在開飯網找到。地點容易找,就在潮流特區對面,家樂商場隔離一棟大廈樓上。我們有大有小朋友,上到去雖然環境格局有點陳舊,但總算整潔企理。小店經營,只有一位紋身哥哥招呼我們,見我們第一次光顧,有禮又耐心講解menu。我喜歡他們的菜單設計,每款按人頭安排份量上菜,每人至少有一兩件,唔使你推我讓。我們點了凱撒沙律,夠醬汁又新鮮。薯條份量多,又夠脆,碟底伴的燒汁好特別。小丸子都有得叫,真係特別,每人有2粒,味道絕對唔差,有晒木魚碎,如果多點蛋黃醬更好。焗紅腸腸仔同蜜糖雞奕味道可口,啱晒小朋友口味。夏威夷薄餅,餅底用了酥皮,口感更脆更香口,用料都豐富,份量大,我們食到停唔到口。最後還有白汁吞拿魚意粉,最喜歡白汁夠rich又creamy, 上枱還有很多汁,唔會乾晒,味道很好,我們分了6份剛剛好,但太好味,想添都無了!😂套餐還有飲品及甜品,我們加了$10叫特飲,款式多,我點了荔枝梳打雪糕,yummy,甜品有木槺布甸同tiramisu任揀一款。我同朋友都好滿意今餐味道同水準,還說下次一
我同朋友都好滿意今餐味道同水準,還說下次一定會再光臨幫襯,希望他們繼續努力,我們一定會支持小店,因為他們的菜式吃得出是有心製作的。