2018-03-12
中午經過第到餐牌已經好吸引,可惜已經食完lunch, 所以晚上再黎。我地點咗羊架蒜香天使麵套餐&單點安格斯肉眼扒 (套餐比單點相差$6x)我們在等候時,陣陣香味已經從開放式廚房傳出來,2位廚師密密手煮,我們在外面已經流晒口水龍蝦湯鮮甜濃郁,沒有坊間的帶苦和帶酸,可惜太細碗餐牌上寫大蝦沙律,但來的卻是煙三文魚沙律。份量不多,白色的起初以為是薯仔,但原來是香甜蘋果,配上少許沙律汁,很開胃。羊架煎得恰到好處,肉質嫩滑, 有羊味天使麵加了大量蒜頭和香草炒,好香蒜味好大塊扒,仲有好多薯條……牛扒大約5成熟,入面還是粉紅色的, 鮮嫩多汁, 富牛味又有質感,薯條炸得很脆很干身,已加了少許調味,唔點茄汁都OK!連配菜中的翠玉瓜都充滿香草味,有驚喜!芝士蛋糕只有一隻手指的分量,但味道唔錯,奶味較重,軟一點,唔膩。外面只有一位店員負責店面,還要沖飲品、遞食材給廚師、收錢等,很忙。當我要求杯茶添加熱水時,她很貼心地另外再加點凍水,怕我太熱飲唔到,值得一讚總結,食物美味,服務態度良好,如果能減少使用即用即棄的餐具就更好,現在感覺有點像吃外賣餐。
龍蝦湯鮮甜濃郁,沒有坊間的帶苦和帶酸,可惜太細碗
羊架煎得恰到好處,肉質嫩滑, 有羊味
天使麵加了大量蒜頭和香草炒,好香蒜味
好大塊扒,仲有好多薯條……