2021-03-22
Kam Kee Cafe 因為疫情關係少左好多出街食飯,多數買外賣返屋企食,今晚去左Park Yoho入面既Kam Kee Cafe買外賣。呢度泊車有位,又有free park,其實幾方便。 餐廳好新淨,裝修係好有懷舊氣氛,環境舒適,位置亦很闊落。睇完餐牌叫左四樣野,店員好有禮貌安排我喺附近坐位等等,非常貼心,大概20分鐘左右就攞到外賣喇。 返到去打開外賣同大家分享下先。 鐵板西冷牛扒配黑椒汁牛扒新鮮,肉質甜美,又夠厚身,有了這個黑椒煎西冷牛扒就覺得晚餐很豐富,加上自己喜歡的配菜同白飯,吃得飽飽,又滿足。總體口感韌度強、肉質鮮嫩、有嚼頭。 鐵板海陸空配燒汁呢個有驚喜既海陸空有豬扒,魚柳同雞全翼,豬扒厚身肉質又夠淋,同時味道口感非常好,冇雪藏味;魚柳當然啖啖魚肉,味道香口有口感,有食鮮魚肉感覺;雞全翼就大大隻既炸雞翼,香脆可口,非常出色。 焗鮮茄豬扒飯焗豬扒飯,一定要用炒飯底,吃出來的味道層次會豐富很多,另外濃郁的番茄汁、煎得香淋既豬扒、粒粒分明的金黃蛋炒飯和焗得半溶焦香的芝士,呢個就係最理想的焗豬扒飯。估唔到金記令我可以食返小時候茶餐廳既味道,好野。 焗鮮茄雞脾飯焗既粒粒分明既蛋炒飯同
返到去打開外賣同大家分享下先。
鐵板西冷牛扒配黑椒汁
鐵板海陸空配燒汁
焗鮮茄豬扒飯
焗鮮茄雞脾飯
焗既粒粒分明既蛋炒飯同焗得半溶焦香的芝士基本上同焗豬扒飯差不多,而重點係隻炸雞脾分開上,炸雞髀做到外層脆卜卜丶內裏嫩滑多汁好好味,雞腿肉汁非常 Juicy 。有D茶餐廳的炸雞髀炸到又乾又柴,有D會做炸滷水髀(即先煮後炸),有的調味太鹹,總係不啱心水,呢個啱啱好,非常推薦。
總括而言,餐廳靚,服務好,食物質素高,價錢合理,值得再試。