餐廳: 聯盛宴
資訊:

2017-01-22 5067 瀏覽
好友結婚了,去佢飲宴,酒樓門面唔大,兜了一圈先搵到,入內樓底唔高,裝修粉色主調好浪漫!準時開宴,做晒啲婚宴程序後上菜!金豬大紅袍全體:雖然唔熱,不過皮脆肉厚,點燒豬醬好味翡翠蝦仁鮮蚌片:賣相好靚,西蘭花嫩綠爽口!蝦仁爽口,珊瑚蚌彈牙,好味沙律石榴百花球:百花球蝦膠彈牙,沙律我無食!珍菌玉環瑤柱脯:自己唔喜歡瑤柱脯,食咗豆苗,鮮嫩爽脆,節瓜索晒醬汁,濃味好味!竹笙海皇燴燕窩:太好唔使食翅,見住店員即撈一碗燕窩落湯羹!湯羹蛋白加好多海鮮粒粒,燕窩絲爽口,夠熱好味!原隻鮑魚拌翅菰:啲汁太鹹,所以鮑魚都太鹹,雖然肉質稔,但敗在汁度!啲菰都太鹹!清蒸大海石斑:肉質蒸得正常,蒸魚豉油微甜,配魚肉好味!當紅脆皮燒雞:唔熱,皮脆肉質唔嚡!正常鮮茄雞絲飯:酸酸地開胃!雙喜伊麵:伊麵雖然索晒汁,但比較粉,唔夠煙韌!百年好合:糖水微甜,紅豆大粒但唔夠起沙,ok鴛鴦美點:糯米糍煙韌,笑口酥好難食,牛油「益」咗!差!負責我哋嗰枱嘅女店員勤快,上菜添飲都好爽,要求佢幫我哋影相都好樂意!一餐飯聚食得好開心!
裝修粉色主調好浪漫!準時開宴,做晒啲婚宴程序後上菜!
金豬大紅袍全體:雖然唔熱,不過皮脆肉厚,點燒豬醬好味

沙律石榴百花球:百花球蝦膠彈牙,沙律我無食!

清蒸大海石斑:肉質蒸得正常,蒸魚豉油微甜,配魚肉好味!
當紅脆皮燒雞:唔熱,皮脆肉質唔嚡!正常

鮮茄雞絲飯:酸酸地開胃!

雙喜伊麵:伊麵雖然索晒汁,但比較粉,唔夠煙韌!
百年好合:糖水微甜,紅豆大粒但唔夠起沙,ok

鴛鴦美點:糯米糍煙韌,笑口酥好難食,牛油「益」咗!差!

2017-01-10