2021-05-26 68 瀏覽
之前有位住長沙灣嘅友人話我知佢屋企附近有間泰國野幾好食 今日約咗佢食飯就嚟咗試試😋一坐低 店員就放低咗免費嘅蝦片俾我地 一邊食蝦片一邊諗食咩 唔覺唔覺就食晒啲蝦片 蝦片好脆卜卜 加上陣辣好惹味 一食就唔停口 見到佢門口有呢啲蝦片賣 搞到我都有衝動買返屋企食😚最後我地揀咗食二人餐 有個菜 咖喱同兩個飯馬拉盞炒通菜 呢碟菜份量都唔少 馬拉盞辣辣地 好惹味 好好送飯 通菜都炒得夠晒林 泰式黃咖喱牛腩煲 咖喱成煲上夠晒架勢 咖喱唔係好辣 鹹味比較多 牛腩肉質好好 又有牛味 配料嘅洋蔥好爽甜 好有驚喜 咖喱如果椰奶味再多啲就好😛沙爹串燒雞 啲串燒即燒嘅 非常夠熱 雞肉都醃製得好入味 唔駛點醬食都ok 雞肉夠嫩滑 唯一係個沙爹醬係凍嘅就有啲失望😮估唔到仲有甜品送 係大菜糕嚟嘅 分量啱啱好 可以一啖食晒😬飲品方面我地嗌咗特飲 珍多冰 唔算好甜 如果椰汁味重啲就好喇 另外一杯係凍檸茶🍋

最後我地揀咗食二人餐 有個菜 咖喱同兩個飯

估唔到仲有甜品送 係大菜糕嚟嘅 分量啱啱好 可以一啖食晒😬