2023-05-03
聽講手工意粉比較彈牙想試吓係唔係去咗英皇道1001號原來成幢唔同層數都係餐廳唻鰂魚涌地面嘅餐廳一到lunch hour就打蛇餅如果喺附近返工可以考慮唻呢度食餐廳裝修好少女心估唔到飲品都係✦ Lemonade $40Lemonade加咗蝶豆花撈埋檸檬會由藍變紫!✦ Love Hug $108Love hug更加係為打卡而設嘅cocktail應該都算呢度嘅signature cocktail如果有人呢刻著到sailor moon或者Lolita咁出現喺餐廳都絕對唔會感到意外!😆至於食物手工意粉係咪一定要al dente我覺得唔係✦ 卡邦尼手工意大利粉 $98例如呢個Cabonara就係稔身啲先索得多汁如果al dente 咁變咗汁還汁 粉還粉 就冇咩意思 而家有啲mushy 有啲啲分唔到嗰啖係汁定係粉 幾好幾好✦ 蒜香鮮蝦手工意大利粉 $98至於蒜香鮮蝦呢個就真係食到手工意粉比起機製意粉來得有𡁻口同煙韌嘅口感 因為佢較乾身 辣椒 蘑菇令佢本身嘅蒜香更豐富Microgreens就令成個粉有層次咗✦ 炸脆黑蒜沙律醬薯條 $68最後除咗嗌咗個黑蒜薯條配兩杯drinks飲住食✦焦糖燉蛋仲嗌咗個焦糖
想試吓係唔係
餐廳裝修好少女心
估唔到飲品都係
✦ Lemonade $40
Lemonade加咗蝶豆花
撈埋檸檬會由藍變紫!
✦ Love Hug $108
Microgreens就令成個粉有層次咗
✦ 炸脆黑蒜沙律醬薯條 $68
最後除咗嗌咗個黑蒜薯條配兩杯drinks飲住食
✦焦糖燉蛋
仲嗌咗個焦糖燉蛋!
果然唔會失望
咁少女心嘅cafe