2023-04-18 41 瀏覽
NACASA Cafe 已經開咗一段時間係上環嘅小巷入面,裝修充滿異國風情,cafe設有兩層,上下層都有打卡位呢😍。假期嘅下午同朋友嚟到食咗個Tea Set 整體不錯唷~Afternoon Tea Set 3-6pm上層甜點🍮Tea set 最緊要係食scone,佢哋嘅scone又幾好,搽多啲蜜糖同牛油,真係加哂分👏🏻,另外個兩款係果乾Brownie,同熱情果慕絲蛋糕,Brownie果乾比例都幾多可以中和返brownie本身嘅甜度,下層鹹點🌭迷你法式龍蝦包,香草雞肉腸米紙卷,摩洛哥手斯豬肉撻、帶子一口撻、日式拖羅蓉撻,幾款鐽類都係用紫薯撻做底,撻底入口香脆,好吃😋。個人幾鍾意食佢個米紙卷,米紙卷外皮相對厚身,所以好有口感🤤。飲品方面,可以選擇 {春秋},或者薄荷茶,我哋今次飲咗春秋,其實係蘋果話梅特飲,入面有蘋果乾,桂花,同話梅配梳打水,清甜解膩。

Afternoon Tea Set 3-6pm

上層甜點🍮