2022-07-13 301 瀏覽
順日本料理中午時間特式:呢間日本料理食物選擇唔多,但好多人嚟都係為左食佢既厚燒牛舌,但我建議鐘意食牛舌既朋友去到食佢既咖哩牛舌飯或者慢煮牛舌素面,而我都係因為佢既慢煮牛舌所以成日去。食物:厚燒牛舌飯 - 108蚊包埋麵豉湯同沙律,牛舌真係好厚身,但味道唔算出色,偏咸同硬,喜歡食牛舌嘅朋友建議食佢其他牛舌食品。咖哩牛舌飯 - 118蚊,貴過厚燒10蚊,都係包埋麵豉湯同沙律,佢呢隻牛舌係用慢煮唔係燒,所以出嚟好淋好嫩,加埋佢咁厚身,又唔會覺得佢太過淋gg,真心推介鐘意食日式咖哩既朋友仔。慢煮牛舌素麵 - 118蚊,牛舌同麵係分開上,個慢煮牛舌其實就係咖哩牛舌飯個d牛舌,只係無左咖哩汁,素麵係普通日式流水麵,只係用熱湯上,無特別。麵豉湯 - 比一般坊間好飲,夠濃郁,亦都有多d湯料。沙律 - 普通正常,同埋只係細細碗,不提也罷。飲品 - 有一般既汽水/啤酒可選擇,亦有一些日本啤酒提供。環境:餐廳環境好日式,有bar枱同正常枱,燈光偏暗,平日lunch就唔算好多人,但假期就會爆場。服務:服務態度普通,無特別好或差,但成場通常都係得一個職員做野,所以有無未必會叫到人。價錢:人均大約130左右。總結
順日本料理
中午時間

食物:

麵豉湯 - 比一般坊間好飲,夠濃郁,亦都有多d湯料。

沙律 - 普通正常,同埋只係細細碗,不提也罷。

飲品 - 有一般既汽水/啤酒可選擇,亦有一些日本啤酒提供。

價錢:人均大約130左右。

總結:因為工作關係,成日會係個邊食lunch,諗唔到食咩就會去呢度食,由開頭食厚燒牛舌,食到佢爆紅之後,再到發現佢其他牛舌產品好食過佢既厚燒牛舌,提一提佢有落場時間,去到差唔多3點就會唔比客入。
慢煮牛舌
慢煮牛舌