👫收工之後好想食越南菜,就搵下附近有無😝 今次嚟到呢間喜越,餐廳裝潢簡單清新,菜式選擇都幾多,有啲仲加入咗獨特嘅創新元素添🤤一一一一一一一一一一一一一一#明星咖喱雞配法包 <$88>咖哩味濃郁,雞肉鮮嫩,加埋薯仔好飽肚😚法包即叫即整夠曬熱辣辣,仲要好鬆軟,蘸埋咖喱汁一齊食真心好正👻.#蝦米仔芥蘭條 <$48>份量好多,而且芥蘭好幼嫩,唔會老🤘🏻加埋蝦味仔係面鮮味十足😋.#春卷撈檬 <$68>春卷嘅皮超薄,係越南師傅每日現包😳咬落皮脆,入面嘅餡料豐富:有蘿蔔絲、木耳、蝦米等等👍🏻唯一美中不足嘅係檬粉味道較淡😢.#香茅牛油雞翼 <$62>雞翼即叫即炸,充滿牛油香😚外層炸到金黃色,外皮酥脆,內裡充滿肉汁😎最鍾意係面頭嘅炸蒜,增加口感之餘又有豐富嘅蒜香味☺️.#冰糖香茅桂皮茶 <$36>味道好特別,充滿越南風味🤯但香茅味真係太重,對我嚟講有啲接受唔到😂.#菠蘿冰 <$36>同平時飲開嘅菠蘿冰唔同,呢杯係將橙皮同新鮮菠蘿切碎再放入冰糖慢煮至少六個鐘,最後再加入梳打水而製成🤔所以飲落係清甜而唔係死甜嘅感覺
👫

#明星咖喱雞配法包 <$88>
咖哩味濃郁,雞肉鮮嫩,加埋薯仔好飽肚😚

#蝦米仔芥蘭條 <$48>
份量好多,而且芥蘭好幼嫩,唔會老🤘🏻
加埋蝦味仔係面鮮味十足😋

#春卷撈檬 <$68>
春卷嘅皮超薄,係越南師傅每日現包😳
咬落皮脆,入面嘅餡料豐富:有蘿蔔絲、木耳、蝦米等等👍🏻
唯一美中不足嘅係檬粉味道較淡😢

#香茅牛油雞翼 <$62>
雞翼即叫即炸,充滿牛油香😚
外層炸到金黃色,外皮酥脆,內裡充滿肉汁😎
最鍾意係面頭嘅炸蒜,增加口感之餘又有豐富嘅蒜香味☺️

#冰糖香茅桂皮茶 <$36>
味道好特別,充滿越南風味🤯
但香茅味真係太重,對我嚟講有啲接受唔到😂
#菠蘿冰 <$36>
所以飲落係清甜而唔係死甜嘅感覺,非常解渴😁
👾驚喜指數:❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️全日免加一