2023-06-27
ℍ𝕠𝕞𝕖 𝕣𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕕 𝕔𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 𝕓𝕖𝕒𝕟𝕤 𝕤𝕠𝕦𝕟𝕕 𝕓𝕣𝕚𝕝𝕝𝕚𝕒𝕟𝕥 𝕗𝕠𝕣 ℤ𝕠𝕠𝕞𝕓𝕚𝕖’𝕤 𝕓𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥🧟♂️之前經過餐廳見到個名咁搞怪🤨,唔講以為係密室逃脫既遊戲🎮,其實係一間 coffee shop🥊。最近成日落雨,心情都麻麻架啦🐋,所以食早餐一定要食個靚既🍳。同媽媽👩🏻黎左呢間小店,feel 下呢個一d都無恐怖喪屍既感覺,嘆個靚早餐🍴~媽媽每日都要飲一至兩杯咖啡☕️,餐廳有自家烘焙咖啡豆🤾🏽♂️,咁就 fit 曬啦。媽媽揀左店員推介既 Wake Up Zoombie⚡️,咖啡底係 Espresso,加上接骨木、檸檬汁同埋冷泡伯爵茶🫖,面頭仲灑左桂花碎🌼,連唔飲咖啡既我都覺得好香👃🏽。整杯飲品用酒杯盛住,好有高級 bar 既意境🍸。而我就嗌左杯 Matcha Latte🍵,係用丸久小山園若竹🧚🏼,夠濃味而且甜度適中,加埋多從心心拉花✳️,好滿意喔。☕️Wake Up Zoombie | $48🎍Matcha Latte | $48食物方面,我地嗌左包和包:丹麥酥〽️同埋牛油果碎蛋多士🍞。前者充滿牛油香味🧈,唔會太甜,簡簡單單就好💁🏽♀️。後者口感都幾豐富,牛油果碎蛋
☕️Wake Up Zoombie | $48
🎍Matcha Latte | $48
食物方面,我地嗌左包和包:丹麥酥〽️同埋牛油果碎蛋多士🍞。前者充滿牛油香味🧈,唔會太甜,簡簡單單就好💁🏽♀️。後者口感都幾豐富,牛油果碎蛋呢個 combo 咁掂🥚,sourdough 又脆口,配埋沙律菜🥗同番茄仔🍅,整件事互相配合🫸🏽🫷🏽。
🥨Custard Danish | $26
🥑Smashed Avocado Toast with Egg Salad | $88