2017-06-25
想揾輕食,求其揾間响附近的,呢度好黑,舖仔細細,其實係一間bar,有大餐牌,有set。兩個人嚟,叫一個餐加個豬🤚🏾沙津,應該夠。番茄海鮮凍湯,好清爽,勁洋蔥味,都幾酸下,有d印度風味,海鮮就係果粒青口🤣。鍾唔鍾意就真係好睇自己喜好。我唔好羊,怕果陣味,但呢度嘅好OK,佢唔酥,薯角下面仲有好多蔬菜,仲要係好味嘅添,最正係碟旁的醬汁,有牛肉汁的味道。豬手沙律個沙律係酸嘅菜絲沙律,而豬手一定一定要襯熱KO塊皮,好好味,切落去真係“十”一聲咁脆。過左一陣已很失色,皮同肉之間有大量肥膏,連埋一齊實在食唔落,膽固醇😱。忍唔住片走晒,有半碗咁多,都好嚇人,太核突,無謂影。D肉都好入味,好有油香,另附嘅醬亦係充滿誠意,辣辣的燒烤醬,但其實唔點醬都已經夠好味。👏🏻最後係甜品,一d都唔欺場,有伴碟嘅蘋果批。放一小件入口,即時“唔(😻高8度)”一聲,好冰涼,好啱食完咁多肉嘅口感。呢度只得一個後生男待應🙋🏼♂️,好勤力,不多不少的招待,但張枱真係細到煩,For飲嘢ok,食嘢只適合一人餐,乜都放唔到。另廁所在店外巷仔內,感覺很不好。最終,兩個人食唔晒d嘢😐
鍾唔鍾意就真係好睇自己喜好。 我唔好羊,怕果陣味,但呢度嘅好OK,佢唔酥,薯角下面仲有好多蔬菜,仲要係好味嘅添,最正係碟旁的醬汁,有牛肉汁的味道。
D肉都好入味,好有油香,另附嘅醬亦係充滿誠意,辣辣的燒烤醬,但其實唔點醬都已經夠好味。👏🏻 最後係 甜品,一d都唔欺場,有伴碟嘅蘋果批。放一小件入口,即時“唔(😻高8度)”一聲,好冰涼,好啱食完咁多肉嘅口感。
最終,兩個人食唔晒d嘢😐